Hem Blogg

Hur du skapar grymma videopresentationer

KISS – Keep it simple stupid, det är vad det hela går ut på idag. Att inte försöka gör någonting perfekt, för ”Perfect is the enemy of good!” Good Enough quality är vad vi pratar om och då vill jag gärna dela med mig av vad jag har lärt mig under min resa med MCPLAY. Vi pratar om vad som skapar intresse, vilken utrustning du behöver, vilka kläder du ska ha på dig och mycket mer.

Problemet med Influencers

För 10-20 år sedan var influencers kända skådespelare eller idrottsmän och det fanns inte så många kanaler att nå ut med. Idag skapas det en Youtubestjärna dagligen. Detta kommer troligtvis leda till inflation bland influencers och värdet för ett företag att synas med en inflytelserik person kommer devalveras.

Varför? Dels kommer det finns så många att välja mellan men också trovärdigheten från oss konsumenter kommer inte vara lika stark. Vad du som företagare måste göra är att bli din produkts egna influencer. Eller om ni är ett stort bolag, hitta, anställ och träna en eller flera personer som kan vara ert ansikte utåt. Personen ska ha driv, passon och kunskap inom er produkt och bransch. Då har ni goda möjligheter att skapa er alldeles egna influencer.

Vilka plugins använder jag till WordPress och Woocommerce?

WordPress är fantastiskt med sin möjlighet till att bygga ut funktion och design med plugins. Det finns 100 000-tals olika plugins. I den här filmen visar jag dig några jag använder mig av. Tänk på att inte installera för många plugins. Dels blir sajten seg plus att det kan finnas säkerhetsrisker om plugins inte underhålls och uppdateras.

Hur du laddar upp ett videoklipp på din facebooksida

I den här filmen visar jag dig hur du enkelt laddar upp videoklipp på din Facebooksida så att du enkelt kan komma åt dem när du t ex skapar en annons. Jag visar dig också hur du kan välj ut en video som du kan ha som presentationsvideo för din sida.

Hur du gör ett testköp i din Webshop

Innan du går live med din webshop bör du göra ett testköp för att se så allt fungerar. I den här filmen visar jag dig hur du gör det med Stripe kortbetalning.

Filmen eller Innehållet du försöker visa är bara tillgängligt för medlemmar.

Spela in din skärm utan installation av programvara

För dig som utbildar online och behöver ta fram filmer snabbt, kan jag varmt rekommendera ScreenCastify. Ett tillägg till Chrome webbläsare som är helt gratis. Du behöver alltså inte installera något på din dator! Det finns givetvis en premiumvariant med lite extra funktioner men du klarar dig finfint med gratisvarianten. Spela in hela skärmen eller bara den aktuella tabben. Vill du flika in din webbkamera går det också bra. Spara ner filmen till din dator eller ladda upp direkt till Youtube. Det här tillägget är hur bra som helst!

Grymt WordPress-plugin för Facebook-pixeln

Att få Facebookpixeln har lira med din webshop är inte alltid en dans på rosor. Ska du göra det manuellt har du åtskilliga timmar framför dig och inte ens då kan du vara säker på att det blir rätt. Ett grymt plugin till WordPress är Pixel Caffeine. Ett fantastiskt plugin som har allt det du behöver som marknadsförare. Det bästa, tycker jag, är att du bara behöver logga in med ditt Facebook-id så sköter pluginet resten.

Verktyg i molnet som skapar säljande filmer på rekordtid

Behöver du skapa säljande videos på rekordtid? Som du kanske vet sedan tidigare är jag innehållsfokuserad. Jag vill inte lägga för mycket tid på utseendet av mina filmer. Jag nöjer mig med Good Enough quality. Men nu finns det en onlinebaserat program som slår alla flugor i en smäll. Du får snygga videos, du skapar dem supersnabbt och så är det billigt. Se i filmen nedan hur jag skapar den här videon på under 5 minuter.

Filmen eller Innehållet du försöker visa är bara tillgängligt för medlemmar.

Bli inte ovän med Google och dina kunder – Börja så här

Många väljer fortfarande på att fokusera sitt innehåll på sig själva och inte kunden. Det gillar inte varken Google eller dina potentiella kunder. Här följer några enkla tips och råd för dig som vill förbättra din närvaro på Google och i Sociala medier. Jag berättar övergripande vad du bör fokusera på i uppstarten där det mest handlar om att skapa ett intressant och inspirerande innehåll.

Filmen eller Innehållet du försöker visa är bara tillgängligt för medlemmar.

Hur Facebook hjälper dig få fram potentiella kunder från din hemsida

I den här filmen ska vi titta på hur du med hjälp av Facebook kan filtrera fram de mest värdefulla besökarna på din hemsida. Dessa besökare är också de som har störst potential att bli dina kunder. Varför? För de spenderar mer tid än andra vilket innebär att det då förmodligen finns ett större intresse hos dem än hos en som bara besöker din hemsida under några sekunder.

Filmen eller Innehållet du försöker visa är bara tillgängligt för medlemmar.

Senaste lektionerna