Hur du använder stockvideo för ökat engagemang och visningar i sociala medier

Varför Stockvideo

Stockvideo är färdigproducerade videoklipp som kan köpas eller laddas ner gratis från olika plattformar och användas i olika projekt, såsom marknadsföringsmaterial, filmer, TV-program, och sociala medier-inlägg. Det är ett enkelt sätt att få liv i sina inlägg på sociala medier om man inte vill producera videon själv.

I den här kursen jobbar vi med Canva som har ett stort utbud av stockvideo som ingår i deras prenumeration. Dessutom är Canva ett grafiskt verktyg som ger dig möjligheten till att skapa snygga, iögonfallande inlägg.

Att publicera en stockvideo istället för en bild på sociala medier har många fördelar:

  • Ökad Synlighet: LinkedIn prioriterar ofta videoinnehåll i användarnas flöden, vilket betyder att din video har en större chans att bli sedd av fler personer jämfört med en vanlig bild eller textinlägg.
  • Högre Engagemang: Videor är mer dynamiska och kan fånga uppmärksamheten bättre än stillbilder. De kan också kommunicera mer information på kortare tid, vilket gör dem mer engagerande för tittare.
  • Förbättrad Trovärdighet och Autenticitet: Videoinnehåll kan visa din personlighet och autenticitet på ett sätt som bilder och text inte kan. Detta kan bygga förtroende och skapa en starkare koppling till ditt nätverk.
  • Ökad Dwell Time: Videor kan öka den tid som användare spenderar på ditt inlägg, vilket är en signal till LinkedIn att ditt innehåll är värdefullt, vilket kan leda till att algoritmen visar det för ännu fler.
  • Högre Delningspotential: Videor har en högre sannolikhet att bli delade av användare, vilket ökar räckvidden för ditt inlägg utanför ditt direkta nätverk.