snabbt, enkelt & effektivt

Marknadsför ditt företag med kraften av video

Har du svårt att uttrycka dig i skrift? Då kan video vara lösningen för dig när du vill marknadsföra ditt företag. Video ger dig möjligheten att kommunicera utan utrymme för feltolkningar, vilket ofta är ett problem med skriftlig kommunikation.

När vi skriver, kan vi aldrig vara säkra på hur mottagaren läser och tolkar texten. Men med video är sannolikheten högre att budskapet tas emot korrekt. Tittaren ser direkt din kunskap, passion och äkthet, något som är svårt att förmedla genom enbart text. I videon nedan pratar Fredrik och Michel om hur du får fram så mycket mer än bara ord med hjälp av video.

Varför video är oslagbart för marknadsföring

  1. Autenticitet och äkthet: Video visar att du talar från hjärtat och inte läser innantill från ett manus. Detta skapar en starkare och mer genuin koppling till din publik.
  2. Effektiv kommunikation: Video möjliggör snabb och effektiv överföring av ditt budskap. Det är lättare att skapa känslor och aha-upplevelser hos tittarna, vilket är nyckeln till effektiv marknadsföring.
  3. Ökad synlighet och engagemang: Med video på din webbplats kan du öka tiden besökare stannar, vilket i sin tur förbättrar din ranking på Google. Sökmotorer favoriserar innehåll som håller besökarna engagerade.

Hur video förbättrar din marknadsföring

När du använder video för att marknadsföra ditt företag, får du en mängd fördelar:

  • Förbättrad SEO: Videoinnehåll gör att besökare stannar längre på din webbplats, vilket är en positiv signal till sökmotorerna.
  • Starkare konverteringsfrekvens: Video kan förklara hur dina produkter eller tjänster löser kundens problem på ett tydligare och mer övertygande sätt än text.
  • Bygger förtroende: Genom att visa din expertis och personlighet i videoform, kan du bygga förtroende hos potentiella kunder snabbare.

Kontinuitet är nyckeln

För att lyckas med video som marknadsföringsverktyg är kontinuitet avgörande. Regelbundet skapande och publicering av videoinnehåll hjälper till att hålla din publik engagerad och intresserad. Den som är mest uthållig vinner i längden.

En effektiv strategi är att återanvända evergreen-innehåll – videor som alltid är relevanta, oavsett tidpunkt. Detta kan vara guider, tips eller svar på vanliga frågor inom ditt område.

Praktiska tips för att börja använda video

  1. Planera ditt innehåll: Identifiera vad din målgrupp söker efter och skapa videor som svarar på dessa frågor.
  2. Använd rätt plattformar: Publicera dina videor på din webbplats, sociala medier och YouTube för att nå en bredare publik.
  3. Var konsekvent: Skapa en innehållskalender och håll dig till den. Kontinuerlig närvaro stärker ditt varumärke och ditt budskap.

Att marknadsföra ditt företag med hjälp av video är en kraftfull strategi som kan leda till ökad synlighet, bättre engagemang och högre konverteringsfrekvens. Börja idag och se hur video kan ta din marknadsföring till nästa nivå!