Sökmotoroptimera för Google Maps | 1. Din hemsida

Det första steget du måste ta mot målet att försöka nå en topplacering på Google Maps är att givetvis skapa en hemsida. Eller om du redan har en – se till att optimera den. Vår är skapad i WordPress och vi optimerar för sökordet Webbyrå Göteborg.

Hela vårt grundsyfte är att vi vill inspirera våra kunder att skapa bra innehåll istället för att enbart tänka unik och snygg design. Det ska vara snygg design, men inte vara skapat från scratch – för det tar väldigt många timmar och blir väldigt dyrt.

Tänk på att optimering är viktigt, men du ska inte optimera bara för optimerandets skull. I grund och botten måste ni som företag verkligen vilja hjälpa era kunder. Om ni har den synen är det enkelt att jobba upp er webbsida så att Google älskar er. Det gäller bara att utnyttja alla verktyg och resurser som finns där ute.

Just nu håller jag på att skapa olika blogginlägg och gör videofilmer som ska ligga till grund för att stärka vår position som webbyrå i Göteborg. Under admin-panelen finns ett verktyg som arbetar med strukturerad data. Under fliken Local Business har jag fyllt i all information som Google letar efter och som hjälper oss att nå en hög placering. Vi ger alltså Google goda förutsättningar för att kunna placera in oss i rätt kategori – vi gör det enkelt för Google att hitta oss. Samtidigt är vi i första hand till för våra kunder. Och det är precis vad Google vill – att hjälpa kunderna att få svar på de frågor de söker.

Poängen är att göra det så enkelt som möjligt för dina kunder att få en uppfattning om dig och ditt företag och det gör du genom att skapa blogginlägg och filmer som du lägger på sidan – och sedan sökmotoroptimera för de sökord som du vill synas under.

Kika på video så får du en bättre bild av det vi pratat om.